Wat kost het maken van een website?

Nieuwe zaak én nieuwe website

Vol enthousiasme heb je net je eigen zaak opgestart. Je ondernemingsnummer is je toegekend, de cursus boekhouden/bedrijfsbeheer heb je succesvol afgerond, je concept is helemaal klaar en nu wil je uiteraard een website om jouw project met de wereld te delen. Je zoekt op “website maken kostprijs” en dan… Dan ben je het even kwijt.  Je vindt namelijk prijzen variërend van 50€ tot duizenden euro’s. Maar wat kost het nu echt en zijn er nog verborgen kosten?

Drie soorten kosten bij een website

De kosten van een website zijn terug te brengen tot 3 grote domeinen. Hieronder worden deze een voor een besproken. Deze 3 domeinen zal je op facturen van Strasse.be ook altijd terugvinden.

1. Domeinnaam en hosting

Domeinnaam en webhosting - Strasse.beNet zoals jijzelf, heeft ook een website een adres. Via dit adres kunnen mensen de website bereieken. Het adres van een website noemt men de url. Het gaan dan vooral om www.jouwgekozennaam.be/.com/.org/ …. Je kan iedere domeinnaam kiezen die je wil, zolang deze nog vrij is. Het is ook mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan 1 website.

De hosting is de eigenlijke plaats waar de site staat. Het is een gereserveerde plek op een computer ergens in de wereld, waarop alle deeltjes die jouw website vormen ( informatie/code/afbeeldingen) worden opgeslagen. Omdat dit 24/7 moet blijven werken, staat dit op een speciale server.

De kostprijs van domeinnaam en hosting zijn een jaarlijks terugkerend iets. Je kan het vergelijken met een huurprijs. Jij huurt als het ware een bepaald adres waarop je bepaalde goederen (website onderdelen) stockeert.

2. Het webdesign zelf

webdesign_StrasseBEwebdesignWaarschijnlijk is jouw kennis over web code taal en platformen eerder beperkt. Je blinkt immers uit in jouw eigen concept. Net daarom ben je ook hier terechtgekomen en laat je het ontwerpen van je site aan professionals over. Goede keuze! Enig nadeel…een website ontwerpen heeft een kostprijs.

Dit vormt het tweede en vaak grootste deel van de totale kostprijs van een website. De exacte kostprijs voor webdesign kan enorm variëren, zoals je op het internet al hebt gezien. Bij Strasse.be werken wij volgens een bepaalde methodiek waardoor wij de kostprijs kunnen drukken. Afhankelijk van de complexiteit en grootte van je site, zijn er 2 mogelijke paketten: webdesign silver en webdesign gold. Je betaalt hiervoor een op voorhand vast afgesproken prijs. Je betaalt dit enkel eenmalig bij opstart van de website. Een eenmalige kost en je krijgt er een website voor in de plaats. Simpel toch?

3. Onderhoud en aanpassingen

Onderhoud_StrasseBeWebdesignOnderhoud aan een website? Net zoals een auto heeft ook een website af en toe onderhoud nodig. Dit is nodig om de laatste security instellingen toe te passen en om je site in een topconditie te houden. Inhoudelijk toe zijn er misschien ook wel aanpassingen nodig…Misschien wil je binnen een zestal maand die foto op de voorpagina wel wijzigen of die ontslagen medewerker toch eens van de site halen? Je kan dit zelf proberen, wat met de afgeleverde content management systemen van Strasse.be perfect lukt zonder enige kennis.. Of je kan een beroep doen op Strasse.be.

Voordeel van een onderhoudspakket: je betaalt jaarlijks een kost en kan op ieder moment een beroep doen op Strasse.be. Daarnaast zorgen wij ook zelf met een routine onderhoud dat je site optimal blijft draaien. En daar gaat het toch net om…  Meer info over onderhoud kan je hier lezen.

De totaal prijs

Als we bovenstaande even samenzetten, is de kostprijs van een website te herleiden als volgt:

Totale prijs = webdesign kost (eenmalig) + domein/host(jaarlijks) + onderhoud(jaarlijks & optioneel)

Bij Strasse.be zijn wij heel open over onze tarieven. Bekijk hier onze tarieven voor betaalbaar webdesign.

Toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Of vraag een vrijblijvende offerte voor jouw project.